Mobilmenu
Hem
Om
Team
Ledarskap
Coaching
Kunder
Kontakta
Mobilmenu

Team

Längtar ni efter en nystart, ökat engagemang och gemensamt fokus framåt i er ledningsgrupp eller arbetsgrupp? Vad skulle det få för effekt om ni skulle lära känna varandra ännu bättre och börja samspela på riktigt? Positive Change Consulting använder flera metoder för att utveckla team och organisationer, alltid med en grund i Appreciative Inquiry.

Styrkefokuserad teamutveckling

Tänk om ni kunde upptäcka varandras styrkor ännu mer för att se hur ni tillsammans kan komma framåt och samtidigt må bra och ha kul på vägen. Då kommer de bästa resultaten av bara farten.

Ett sätt är att använda sig av Strengthsfinder 2.0, som bygger på Gallups forskning kring styrkor i arbetslivet. På så sätt får var och en reflektera mer kring sina egna styrkor och hur man kan använda dem ännu mer för att bidra till gruppen. Ingen är bra på allt och det handlar också om att kunna vara ärlig med vad man behöver från sina kollegor för att kunna fungerar så bra som möjligt. Ensam är inte stark.

KIM-metoden

Vad händer om vi lyfter blicken, lämnar individperspektivet för en stund och ser gruppen som ett system, en helhet? KIM är ett systemiskt och styrkefokuserat verktyg som med hjälp av metaforer och liknelser synliggör gruppens nuläge och behov utifrån hur vårt samspel, vår kommunikation fungerar. Kunder som använder KIM-metoden i tycker det är ett kul och effektivt sätt att snabbt få syn på nuläget och måendet i gruppen. Det ökar kommunikationen i gruppen och förståelsen för strategi och handling framåt. Gro Laupsa Holm, som är en av grundarna till KIM-metoden, har numera ett samarbete med Positive Change Consulting. Det är så spännande och kul! Kontakta oss så berättar vi mer.