Frågvisa får samtal att lyfta

 – Vi vill få till andra typer av samtal. Vi pratar så mycket om allt vi inte lyckas med. Det skapar så stor frustration att hela tiden prata om allt som inte fungerar. Jag skulle vilja att vi pratar mer om vad vi känner oss stolta över och allt det där vi vill göra tillsammans framåt.

Så svarade en VD på frågan om vilka som är hans största utmaningar för tillfället. Han hade hört talas om att Appreciative Inquiry kan skapa förändring och engagemang i organisationer. Han var nyfiken på sambandet mellan de samtal vi har med varandra i en organisation och den kultur som utvecklas.

Har du tänkt på att det ofta är frågorna som bestämmer riktningen på våra samtal? Vissa frågor lyfter samtalet, får oss att tänka i nya banor och att vilja hitta lösningar och se nya perspektiv. Andra frågor tar en annan riktning och får oss att känna frustration, stress och får oss att skylla ifrån oss. Då vill vi inte alls hitta några lösningar, utan är hellre kvar i problemgruppen och ältar roten till det onda en stund till.

AI

I arbetslivet finns det, precis som i övriga livet, både en massa utmaningar och många saker som vi verkligen lyckas med och som fungerar riktigt bra. Att se utmaningar och analysera problem är vi ganska vana vid så det brukar gå av bara farten. Att uppmärksamma och analysera våra styrkor och framgångsbeteenden är vi oftast inte lika vana vid. Därför kan vi behöva mer träning i det.

 

Det går också att träna sitt sätt att ställa frågor och på så sätt få till de där samtalen som vi verkligen vill ha. Det går också att lära av de som är tränat lite mer på sin frågvishet.

 

Tre saker som frågvisa personer gör:

  1. De är nyfikna på personen de pratar med och ”letar rätt” hos hen.
  2. De ställer frågor om vad som fungerar, om styrkor. Det finns faktiskt i alla situationer saker som fungerar.
  3. De omformulerar, flippar problemen till vad man vill se istället och ställer frågor om det de vill ska hända. T ex istället för att ställa frågor om en konfliktsituation, ställa frågor om när samarbetet fungerat som bäst.

 

Vilka samtal skulle du kunna ha med dina kollegor om du tränar upp din frågvishet?

Om du vill ha hjälp med träningen så har vi utbildning i styrkefokuserade verktyg 3 dagar i maj, juni.

 

Tjingeling!

Maria Lekenstam,

Positive Change Agent

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Comments links could be nofollow free.